Värmepumpar i Stockholm sänker kostnaden för uppvärmning

Genom att investera i en värmepump kommer du att sänka dina kostnader för uppvärmning. Låt en firma som levererar värmepumpar i Stockholm lämna offert.

“Alla talar om att vi ska tänka på miljön men ingen gör något”, utbrister din fru efter att ha läst tidningen vid morgonkaffet. “Om någon vill bygga en vindkraftspark tar det lång tid och dessutom protesterar folk”. “Men, vi gör ju själva ingenting i vårt eget hus för att förbättra miljön”, säger familjens äldste son. “Vi värmer huset med direktverkande el istället för med en värmepump”.

Som familjefar lyssnar du på den uppblossande diskussionen och föreslår att ni ska träffas för ett familjerådslag till kvällen men du har inget kunnande i energifrågor. “Du kan väl förklara hur en värmepump fungerar”, säger du till din son.

Värmepumpar i Stockholm plockar energi från uteluft

Din son går på tekniskt gymnasium och vet hur en värmepump fungerar. “En luft-luftvärmepump tar upp energi som finns i uteluft och flyttar in den i bostaden”, förklarar han. “Pumpen fungerar ungefär som ett kylskåp, fast tvärtom”. “Men hur fungerar det när utomhustemperaturen är låg?”, frågar frun i huset. “En värmepump fungerar även om temperaturen är låg”, menar sonen.

Dagen efter familjerådet tar du kontakt med en firma som levererar värmepumpar i Stockholm. Du får bekräftat att din son visste hur värmepumpen fungerar. “Men måste vi inte driva värmepumpen med el?”, frågar du firmans representant. “Jovisst, men köper du en kWh från elnätet kan du få ut upp till fyra kWh som uppvärmningsenergi”, blir svaret.

17 Sep 2023