Solceller är toppen för en BRF

Solceller för en BRF är ett sätt att spara på de utgifter som kan komma att se dagens ljus när det gäller energi. Att vi förbrukar mycket energi är solklart.

Ju fler elektrifierade apparater som du och dina medboende använder, desto mer ström och el behövs. Alla dessa apparater är dessutom ofta av den typen att de ska laddas dagligen. Du kan ju bara tänka dig hur mycket el som behövs för det.

Att ditt och alla andra människors behov ska täckas av solceller i dessa fall är kanske inte en reell möjlighet i dagsläget. Men det kommer nog inte ta så mycket längre tid innan vi kan tillgodose större delen av vårt behov med hjälp av solceller och solcellsparker.

Solceller är en miljömedveten investering i en BRF

Att du skaffar solceller till bostadsrättsföreningen som du är medlem i kan ses som ett steg i rätt riktning för miljön. Det bidrar på sikt till ett mer hållbart leverne och kan kanske till och med påverka medlemmarnas beteende när det gäller konsumtion av el. Är det möjligt att minska behovet?

Det är alltid en bra riktlinje att man försöker minska sitt behov av el. Kanske kan du och de andra i din BRF dra ner på tv-tittande och i stället ha berättarstunder. Börja diska för hand i stället för att dra igång en diskmaskin och ha en tvättstuga i stället för en tvättmaskin i varje bostad. Det kan sänka kostnaderna som uppstår vid normal elförbrukning.

17 Jun 2023