Bergvärme är perfekt för hus i Stockholm

Med bergvärme kan du effektivt och billigt värma huset eller villan i Stockholm. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på. Här kommer några tips.

Det kostar en hel del att installera en bergvärmepump men eftersom energikostnaderna sänks så pass mycket är det ändå en lönsam affär. En bergvärmepump tar tillvara på den solenergi som finns lagrad djupt nere i berggrunden. För att få upp värmen måste man först borra en energibrunn. Därför kan det vara bra att ta hjälp av ett företag som erbjuder en helhetslösning och som även kan sköta brunnsborrningen.

Som beställare av en bergvärmepump måste man inför brunnsborrningen ha märkt ut var på tomten vatten- och elledningar är dragna. Likaså måste man ha tagit reda på om någon i närheten redan har installerat en bergvärmepump. Detta eftersom energibrunnar inte får anläggas för nära varandra.

Bergvärme påverkas inte alls av utomhustemperaturen

Bergvärme räknas som en miljövänlig energikälla trots att det behövs el för att driva själva värmepumpen. Vill man göra sin bergvärmepump helt grön kan man installera solpaneler på taket och själv producera sin el. Ett annat alternativ är att teckna ett grönt elavtal. En bergvärmepump kostar lite mer än andra värmepumpar men den har ändå sina fördelar.

Bland annat så påverkas den inte alls av vädret och kan producera massor av värme även vid riktigt låga utomhustemperaturer. Därför klarar en bergvärmepump också av att värma lite större hus och fastigheter i Stockholm. Både privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar kan värma sina hus och fastigheter med bergvärme. Besök denna hemsida för mer information om bergvärme i Stockholm: www.bergvarmestockholm.com

6 Apr 2023